Sprekers Spark the Change 2018

Onderstaand alvast een aantal sprekers die het congres zullen vertegenwoordigen. Wordt vervolgd. 


Peter Jacobs

Peter Jacobs is Chief Information Officer and board member of ING Bank Netherlands. He is responsible for all application development and maintenance activities within the bank in the Netherlands. Scope includes customer data, lending, mortgages, payments, savings, branches, call centers, internet and ING mobile banking.

Prior to joining ING, Peter was an associate partner for McKinsey&Company in Amsterdam with a strong focus on Strategy, Mergers & Acquisition and Operations & IT. At election to associate partner he was characterized by the Benelux partner-group as follows: ‘Peter is an excellent problem solver. With an irresistible combination of smarts, empathy, honesty, charm and enthusiasm, Peter provides a deep commitment to clients. His entrepreneurship and a bias towards action have helped Peter to become pivotal within the firm; consultants seek Peter out as a leader to work with: fun, no-nonsense and a true coach.’


Hessel Dikkers

In 2012 maakte Hessel Dikkers de overstap van CIO bij SNS REAAL naar CIO bij de Nederlandse Spoorwegen. De grote zichtbaarheid en de impact van IT op de dienstverlening maken de rol van Hessel Dikkers bij NS bijzonder essentieel. Hij heeft een brede ervaring in de IT-sector en wil o.a. de informatievoorziening van de NS naar de reizigers toe verbeteren.


Arjen van Berkum

Mijn naam is Arjen van Berkum. Blogger, vlogger, motivator, bon vivant, ondernemer én vader van een geweldige dochter. Werkzaam bij Conclusion als Chief Disruption Officer. Elke dag ben ik bezig om voor onszelf en onze klanten het verschil te maken in een wereld waarin onzekerheid regeert. Technische mogelijkheden openen nieuwe kansen om klanten, processen, medewerkers en producten te veranderen en soms radicaal te wijzigen. Ik geloof in het feit dat dit een tijd van kansen is.


Martijn Rademakers

Martijn is een onvervalste bedrijfsstrateeg in hart en nieren. Met natuurlijk een specialisatie in corporate leren als bron van duurzaam concurrentievoordeel.

Martijn doceert en adviseert op topniveau in binnen- en buitenland. Zijn activiteiten als Thought Leader bij Corporate Tribes combineert hij met het bestuurslidmaatschap van de NSCU en met het optreden als Adjunct Professor aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam en als Executive Fellow aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

En alsof dat niet genoeg is, is hij daar ook nog eens gepromoveerd op de vraag hoe en waarom bedrijven samenwerken. Martijn is als de dood om zich te vervelen en is daarom tevens bekend als auteur van strategische business cases in de stijl van zijn leermeesters van de Harvard Business School. Ook publiceert hij regelmatig over de strategische rol van corporate universities.


Lisette Oosterbroek

Lisette zet verandering is gang. Ze is senior leader & master in executive change management. Met ervaring in zowel de business- als consumentenmarkt, heeft ze verschillende rollen vervuld. In haar huidige rol, als Vice President Organizational Excellence, is ze de drijvende kracht achter de Agile transformatie van KPN, waarbij ze direct rapporteert aan de CEO.


Joop Schefferlie

Joop is directeur van IPMA Certificering B.V.. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen en veranderen van complexe organisaties tot ruim 800 medewerkers op basis van een heldere visie en doelstelling.

Daadkrachtig en resultaatgerichte ondernemer met een focus op de toekomst en mogelijke verbeteringen. Realiseert complexe veranderingen, herkent kansen en is in staat anderen zodanig aan te sturen dat er een vertaalslag wordt gemaakt van visie naar realiteit. Sterk in het starten van projecten waarbij het beoogde doel van de verandering, de expertise en vakontwikkeling , centraal staan. Communiceert eerlijk en to-the point is onafhankelijk en heeft overwicht.
Hij is in zijn element wanneer er structuren of procedures moeten worden aangebracht of kritische kanttekeningen moeten worden geplaatst.
Passie voor het ontplooien verbeteren van projectmanagement.


Geert van der Linden

Geert is a digital transformation expert and data innovator. Being passionate about creating customer value demonstrating the potential of data. Throughout his career Geert has successfully managed cross functional teams to complete digital challenges and data driven innovations. He strongly believes in rapidly design, build and validate new propositions and customer hypotheses to find product-market fit in short-cycled sprints. A digital and Agile way of working is an important prerequisite to be successful.


Geert is part of the team that created the NS Zitplaatszoeker, a new feature in the NS Reisplanner Extra predicting the occucancy rate per carriage. Geert works at PA Consulting. PA Consulting is a consulting, technology and innovation firm. We define success as achieving exceptional results that have a lasting impact on businesses, communities and individuals worldwide.Sabine Scheepstra

Sabine is een changemanager met de kracht om mensen én ideeën te laten bloeien. De laatste 3,5 jaar heeft zij zich bij PGGM bezig gehouden met de bedrijfs-brede transformatie om wendbaarder te worden. Sabine adviseert en begeleidt het hogere management van PGGM op het gebied van wendbaarheid, agile en zelforganisatie. Zij houdt zich vooral bezig met de transformatie van business- en stafafdelingen.

Om invulling te geven aan haar ondernemerszin is Sabine in 2016 ook haar eigen adviesbureau begonnen, Boldscout Management Consultancy. Zij geeft strategisch managementadvies op het gebied van wendbaarheid, transformaties en het creëren van beweging. Sabine treedt daarnaast op als spreker, agile thought leader en trainer.

Voor Sabine bij PGGM kwam werkte ze als consultant in rollen als Business analist en Projectmanager in de financiële sector. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht.


Leo van der Meulen

Leo van der Meulen is een gedreven innovator en daarbij altijd op zoek naar het beste voor de klant. En een stapje verder. Gedreven en vol passie werkt hij aan vernieuwingen die het verschil kunnen gaan maken. In deze projecten spelen data en IT een grote rol. Hij overtuigt door te laten zien wat er kan met data en de nieuwste techniek. Leo heeft ruime ervaring bij de NS. De rode draad in deze periode is het realiseren van deze vernieuwingen in de waardeketen van de klant en het overtuigen van zijn omgeving van de oplossing.

Leo werkt bij de afdeling Data & Analytics van NS. Als business consultant Advanced Analytics is hij binnen D&A verantwoordelijk voor de ontwikkelingen van onder andere de Zitplaatszoeker en Swipe&Go. De Zitplaatszoeker toont aan hoe smart data cross-functioneel gebruikt kan worden om waarde voor de klant en NS te creëren. Dit wordt gedaan door slimme modellen toe te passen op data en deze daar waar het er toe doet naar de klant te brengen. Advanced Analytics draagt bij aan de digitale data revolutie door voorspellende modellen te leveren voor de primaire processen. Agile ondersteunt de wendbaarheid in innovatie hierbij doordat er snel ingespeeld kan worden op de razendsnelle veranderingen om ons heen.


Hessel Dikkers

In 2012 maakte Hessel Dikkers de overstap van CIO bij SNS REAAL naar CIO bij de Nederlandse Spoorwegen. De grote zichtbaarheid en de impact van IT op de dienstverlening maken de rol van Hessel Dikkers bij NS bijzonder essentieel. Hij heeft een brede ervaring in de IT-sector en wil o.a. de informatievoorziening van de NS naar de reizigers toe verbeteren.Pascal Reijnders

In 1993 I started working, and since then I worked in several substantive and managerial positions in various companies (SME’s and large companies ). As a bridge builder and initiator of the "change" I worked through the axes of (business & IT) portfolio management, business consulting, information management and architecture & security. My vision is about delivering results and about accelerating and blurring the (aligned) business and IT. I here for use agile, lean and continues improvement principles...Sergej Berendsen

Sergej Berendsen is a seasoned, independent program director, CIO and COO, responsible for a multitude of large transformations in the financial and regulatory industry as well as two Fintech start-ups. He has also been co-initiator of Corporate Tribes, a foundation focused on sharing and deepening Agile strategies, different way of workings and digital transformation.