Spark the Change

THE congress wHERE ‘Agile’ is central

AMSTERDAM, 28 NOVEMBER 2017

12:30 – 13:00     Sandwich, koffie, thee, fris

CORPORATE-TRIBES

13:00 – 13:30 Opening Founder of Corporate-Tribes by Harry Oosterhuis

                               Introduction Martijn Universiteit en Jean Christoph Wemanity

WAAROM DE CHANGE

13:30 – 14:00 ING Story - What was the ‘spark’ and how di dit change ING by Hans van den Heuvel

                               Energizer

14:00 – 14:45 IBM Story – Transformation from old to new         by Phil Abernathy

14:45 – 15:15 Universiteit Amsterdam – Why Change, historical perspective by Martijn Rademakers

15:15 – 15:45 Break, koffie, thee, fris

Hoe (mensen, processen en tools)

15:15 – 15:30 The Bridge to….     by Harry Oosterhuis

15:30 – 16:00 Delta Loyd Story - Transformation from old to new by Felten Buma

16:00 – 16:30 Universiteit van Amsterdam – How to Change, Sceintific perspective by Martijn Rademakers

16:30 – 17:00 Break, koffie, thee, fris

CULTUUR & LEIDERSCHAP

17:00 – 18:00 Corporate Tribes - Cultuur & leadership, attitude and behavior of management and organization: interactive session by Floor Hählen

18:00 – 19:00 Snacks & Drinks – Italian delicacies, wine, beer & fresh

Sprekers


Harry oosterhuis

Harry is voorzitter en co-founder van Corporate-Tribes. Op het congres is Harry voorzitter van de dag.

orporate Tribes brengt Corporate organisaties en professionals bij elkaar. Door een unieke opzet, helpen organisaties elkaar, door het delen van knowhow en praktische informatie. De Agile implementatie wordt hierdoor maximaal ondersteunt en de voortgang van implementatie gewaarborgd.

Bij ING is Harry Lead of ING Core Bank design team Specialiteiten: People Manager, Agile way of working, Scaling Agile Change ManagerProject Management


Hans van den heuvel

The ING Bank is shifting into a new way of working based on the Agile principle. Currently we are working in an IT organization created around 185 DevOps teams. We believe that this approach is the best way to fulfill our customer needs.

Currently I’m responsible for all application development and maintenance activities concerning Customer data, Customer arrangements, Big Data, Customer intelligence, Fraud and Document management

I believe in the power of:
•Functionality for the customer first
•The agile principles
•Development and operational responsibilities within one team
•IT Craftsmanship 
•Shippable code every day


martijn rademakers

Martijn is een onvervalste bedrijfsstrateeg in hart en nieren. Met natuurlijk een specialisatie in corporate leren als bron van duurzaam concurrentievoordeel.

Martijn doceert en adviseert op topniveau in binnen- en buitenland. Zijn activiteiten als directeur van het Center for Strategy & Leadership in Rotterdam combineert hij met het bestuurslidmaatschap van de NSCU en met het optreden als Adjunct Professor aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam en als Executive Fellow aan de Rotterdam School of Management van de  Erasmus Universiteit.

En alsof dat niet genoeg is, is hij daar ook nog eens gepromoveerd op de vraag hoe en waarom bedrijven samenwerken. Martijn is als de dood om zich te vervelen en is daarom tevens bekend als auteur van strategische business cases in de stijl van zijn leermeesters van de Harvard Business School. Ook publiceert hij regelmatig over de strategische rol van corporate universities.


phil abernathy

A catalyst for change with a mission to make all work places a happy productive place to be.

Phil is an inspiring Agile/Lean Leadership speaker, trainer, coach and consultant. His mission is to make every work place a happy productive place. 

His passion is making a material difference to the top and bottom line of companies by substantially lifting the capability of their Leaders. 

With over 30 years of experience in blue chip companies all over the world, Phil is the owner and founder of Purple Candor (www.purplecandor.com), an Australian company focused on enabling leadership excellence. 

Specialties: Agile and Lean: Leadership and team development, Strategy development and execution, Portfolio Governance, Organisational transformation


floor hahlen

Op strategisch niveau ligt de toegevoegde waarde van Floor, in het overzien van de impact van het gedrag van de organisatie, haar individuen en het vermogen om trends en concepten te vertalen naar transformaties op ieder niveau. 

Vanuit Floor’s operationele verantwoordelijkheid haalt zij vreugde uit het neerzetten van resultaten door gebruik te maken van de individuele kracht van de collega’s in teams.

Kansen zet je om in voortgang, door als team te spelen met één oog op de eerste finish en één oog op de volgende stap. Verschillende mensen in de juiste rol resulteren samen in het ultieme hefboom effect. Het uitgangspunt is altijd: "Wat nou als het wel kan?


felten buma

In zijn dagelijkse werk is Felten zeer gedreven op het continu verbeteren van mens en organisatie. Als persoon zet hij daarvoor zijn creativiteit, passie en enthousiasme in. 

In zijn rol als teamleider ligt zijn focus voornamelijk op het stimuleren van autonomie, persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling en motivatie van collega's.

Zijn kracht ligt op het samenwerken en verbinden richting een gemeenschappelijk doel. Op team-, maar ook op organisatie niveau. Om dit in nieuwe en complexe situaties toe te kunnen passen, zijn een sterk analytisch vermogen en veranderkracht Feltens belangrijkste eigenschappen.