Het platform voor (scaled) agile in Nederland  

Stichting Corporate-Tribes heeft als eerste doelstelling: kennis in Nederland op het gebied van disruptieve organisatie modellen, het werken met zelf organiserende teams, op een hoger niveau te brengen. Als tweede doelstelling wil Corporate Tribes, Nederland internationaal op de kaart te zetten.

Corporate Tribes is het platform voor Agile organisaties in Nederland dat Agile en Organisatiecultuur bij een breed publiek introduceert. Dit doen wij door middel van evenementen, exposities, onderzoek en partnerships met diverse media platforms.

Veel consultancy organisaties en Agile goeroes hanteren (Scaled) Agile als methode Tribal transformaties. Net als vele Agile puristen gaan ze steeds weer voorbij aan het feit dat bestaande processen in (grote) organisaties niet van de ene op de andere dag te veranderen zijn. Dat Agile-principes leidend zijn en tools en technieken je kunnen helpen, is geen misverstand. Maar het gaat om de Agile mindset! Door de Agile mindset, kunnen organisaties transformeren binnen hun eigen DNA.


Corporate Tribes verbindt

Organisaties die gaan veranderen, zoeken naar ‘collega’ bedrijven om te kijken hoe zij de nieuwe organisatie hebben ingericht en om kennis en know-how te delen.

Corporate Tribes slaat bruggen tussen mensen en organisaties en verbindt. Dit, door het delen van know-how en de dialoog aan te gaan over de persoon in de nieuwe agile organisatie. Door nieuwe inzichten, het delen van kennis en kunde, wordt het maken van de juiste keuzes aanzienlijk vergemakkelijkt voor de desbetreffende organisaties.

Corporate Tribes organiseert kennisteams, de Corporate Squads. De Squads bestaan uit ‘C’ level professionals (CEO, COO en CIO) aangevuld met een Senior consultants van Advies- en Trainingsorganisaties.